• Ελληνικά
  • English

John Malkovich: The Music Critic

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Ο αγαπημένος στο ελληνικό κοινό ηθοποιός, John Malkovich, είναι ο αφηγητής μιας παράστασης σε σύλληψη και δημιουργία του διάσημου βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Aleksey Igudesman. Πρόκειται για το σαρκαστικά απολαυστικό πρότζεκτ με τίτλο «The Music Critic», που έρχεται για πρώτη φορά στη Ελλάδα και στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και της Intershow, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, σε μια μουσική παράσταση στην οποία συμμετέχει ο εξαιρετικός πιανίστας Hyung-ki Joo, γνωστός για την κωμική του ταυτότητα πλάι στην μουσική του δεξιότητα.

Τρεις ξεχωριστοί καλλιτέχνες γίνονται ο λόγος που θα καλωσορίσουμε για τα καλά το Φθινόπωρο, δίνοντας του γεύση από την μουσική αλλιώς, φορεμένη σε χαρακτήρες που γνωρίσαμε μέσα από τα έργα τους, αλλά ποτέ ως τώρα μέσα από τις κριτικές που τους έγιναν. “Ο Σούμαν «απλώς φαντάζεται τον εαυτό του συνθέτη», ενώ ο Μπραμς είναι «ένας μπάσταρδος χωρίς κανένα μουσικό χάρισμα» και ο Ντεμπυσσύ είναι «έτσι απλά, άσχημος».”

Ο Aleksey Igudesman έχοντας εμπειρία σε πρωτότυπα πρότζεκτ δημιουργεί ένα σαρδόνιο μείγμα από τις χειρότερες -και μάλλον απροσδόκητες- μουσικές κριτικές των τελευταίων αιώνων, που γράφτηκαν από τους διασημότερους μουσικούς κριτικούς του κόσμου για μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής. Ο John Malkovich με τρομερή επιδεξιότητα, ερμηνεύει το ρόλο του κακού κριτικού, που πιστεύει ότι η μουσική του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Προκόφιεφ και τόσων άλλων είναι απλώς κουραστική και θλιβερή.

Η βραδιά κλείνει με το «Βασανιστήριο του Malkovich», μια φρικτή κριτική που γράφτηκε κάποτε για τον ίδιο… και αυτό θα είναι σίγουρα κάτι που θα μας καθηλώσει. Στην σκηνή πάντως, θα δούμε ένα εξαιρετικό σύνολο εγχόρδων να ερμηνεύει έργα των Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σοπέν, Μπραμς, Προκόφιεφ, Σοπέν, Σούμαν, Ντεμπυσσύ, Ισάγιε, Καντσέλι, Πιατσόλα και του δημιουργού της παράστασης Aleksey Igudesman. Κι αν για κάτι θα πρέπει να είμαστε σίγουροι είναι για την αρτιότητα, την ευφυία και την μουσικότητα αυτού που θα παρακολουθήσουμε.

Για τον John Malkovich

Ο John Malkovich είναι ένας από τους ηθοποιούς που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο διεθνές σινεμά. Έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 70 ταινίες τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Έχει στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις, καθώς επίσης και υποψηφιότητες για Όσκαρ. Η φωνή του έχει ξεχωρίσει και έχει χαρακτηριστεί από τις πιο μεστές, συγκλονιστικά αφηγηματικές και απολύτως εκφραστικές.

Δείτε το trailer της παράστασης:

Συντελεστές:

Ιδέα – Σύλληψη: Aleksey Igudesman

Αφήγηση: John Malkovich

Aleksey Igudesman / βιολί Ι

So-Ock Kim / βιολί ΙΙ

Max Baillie / βιόλα

David Cohen / τσέλο

Hyung-ki Joo / πιάνο

Πληροφορίες

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ τηλ.2310 895839

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ   VIP  110 €,  A ZΩΝΗ  90€,  Β ΖΩΝΗ 70€,  Γ ΖΩΝΗ 50€, Δ ΖΩΝΗ 30€ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – www.tch.gr,  ταμεία του μεγάρου, εκδοτήρια  Πλατεία Αριστοτέλους