• Ελληνικά
  • English

NOVEMBER”

του David Mamet

Artbox Fargani Theater

Από: ΠΑΡΑΤΑΣΗ 24 & 25 Φεβρουαρίου.

Πού; Κινηματοθέατρο Artbox Fargani.

Πότε; Σάββατο 24/2 στις 9:00μ.μ.

Κυριακή 25/2 στις 7:00μ.μ.

CINEMA • THEATER • EVENTS

ARE YOU READY FOR SOME PLAY?

Δείτε το πρόγραμμα της παράστασης

THE STORY:

Λευκός Οίκος, προεκλογική περίοδος. Ο καταφανώς αποτυχημένος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ Τσαρλς Π. Σμιθ θέλει να επανεκλεγεί. Η πρώτη του θητεία κρίνεται αδιαμφισβήτητα και αντικειμενικά ως ανεπιτυχής. Κατά συνέπεια, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανή του αποχώρηση από την «θέση».

Οι οικονομικοί του υποστηρικτές τον έχουν εγκαταλείψει και τα polls του δίνουν πολύ μικρές πιθανότητες επανεκλογής.

Στην προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα για να υποστηρίξει την καμπάνια του, μηχανεύεται και επιδιώκει εξωφρενικές οικονομικές συμφωνίες με εκπροσώπους της οικονομικής ελίτ, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα την επικοινωνιολόγο του, σε μια απόπειρα να ξαναγράψει προς όφελός του, την ίδια την Ιστορία.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

«Τον David Mamet τον ξέρουμε ως έναν πολύ οξυδερκή συγγραφέα που – ακολουθώντας και συμβαδίζοντας συνειδητά με τους αρχαίους Τραγικούς- δεν χαρίζεται σε κανέναν. Δεν τον ξέρουμε ως μαιτρ της κωμωδίας. Στο θεατρικό έργο “November” ωστόσο, αποφασίζει να μας αποδείξει το αντίθετο. Μέσα από αυτή την ξέφρενη και σε πολλές στιγμές εξωφρενική πολιτική κωμωδία, ακολουθώντας έναν τρελάρα πρόεδρο των Η.Π.Α. στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί, μας αποκαλύπτει την φαρσοκωμωδία που παίζεται πίσω από κλειστές πόρτες, με θύμα πάντα, τους πολίτες κάθε κοινωνικής θέσης και ταυτότητας.»

November 
του David Mamet.

Artbox Fargani Theater.

Το έργο αποκαλύπτει την φαρσοκωμωδία που παίζεται πίσω από κλειστές πόρτες, με θύμα πάντα, τους πολίτες κάθε κοινωνικής θέσης και ταυτότητας. Ξεμπροστιάζει τις οικονομικές συμφωνίες μεγάλων λόμπι, τη διάδοση ψευδών ειδήσεων (fake news) από κυβερνήσεις προς τον λαό, την πλήρη αδιαφορία των ανθρώπων που κάνουν κουμάντο απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και τέλος, την ικανότητα του εξουσιαστή να κάνει τον πολίτη να πιστεύει ότι ο εχθρός είναι ο άλλος πολίτης και όχι η εξουσία.

EXTRA!

Δείτε κάποια στιγμιότυπα από το έργο!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας:David Mamet
Μετάφραση-Σκηνοθεσία:Μιχάλης Σιώνας
Σκηνικά – Κοστούμια:Κέννυ Μακλέλαν
Φωτισμοί:Βασίλης Κλωτσοτήρας
Μουσική:Φώτης Σιώτας
Βοηθός Σκηνοθέτη:Άγγελος Νεράντζης
Ηθοποιοί:Σταύρος Σβήγκος,
Κώστας Καζανάς,
Μαρία Χάνου,
Νίκος Τουρνάκης,
Δημήτρης Ραφαήλος

ΤΙΜΕΣ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμές: από 14€

Αγόρασε εισιτήριο!