• Ελληνικά
  • English

Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ

Το διάσημο μπαλέτο Cracovia Danza φέρνει κοντά στο νεαρό κοινό την αρχική εκδοχή της ιστορίας του
παραμυθιού, όπως αυτή γράφτηκε από τον Charles Perrault.

Σάββατο 1 Απριλίου /
Κυριακή 2 Απριλίου

Πού; Θέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ

Πότε; Σάββατο 17:00 / Κυριακή στις 12:00 & 17:00

CINEMA • THEATER • EVENTS

ARE YOU READY FOR SOME PLAY?

Δείτε το πρόγραμμα της παράστασης

THE STORY:

Η Σταχτοπούτα ή όπως διαφορετικά λέγεται «Ο θρίαμβος της καλοσύνης», είναι μια διαχρονική ιστορία που αφορά στη νίκη του καλού εναντίον του κακού.

Η διάσημη κωμική όπερα του G. Rossini στις αρχές του 19ου αιώνα καθώς και το μετέπειτα μπαλέτο σε μουσική Prokofiev, έκαναν διάσημο τον τίτλο «Σταχτοπούτα» σε όλον τον κόσμο. 

Το διάσημο μπαλέτο Cracovia Danza φέρνει κοντά στο νεαρό κοινό την αρχική εκδοχή της ιστορίας του παραμυθιού, όπως αυτή γράφτηκε από τον Charles Perrault. Οι χορευτές χρησιμοποιώντας στυλ χορού Demi-classic σε συνδυασμό με στοιχεία Κάτακτερ μεταφέρουν το κοινό στην εποχή του ευρωπαϊκού μπαλέτου κατά τον 19ο αιώνα και της παλαιότερης εποχής. Ο χαρακτηριστικός τρόπος που οι χορευτές παίζουν επί σκηνής, χρωματίζει  με κωμικό τρόπο τους ήρωες της ιστορίας που ενσαρκώνονται από αυτούς μπροστά στα μάτια των θεατών.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Η πρεμιέρα του έργου που δημιουργήθηκε από το μπαλετο Cracovia Danza απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και νέους, ωστόσο αναμφίβολα κάθε ενήλικας που θα παρακολουθήσει την παράσταση, θα μεταφερθεί με ευχαρίστηση σε έναν παραμυθένιο κόσμο και θα θυμηθεί την ιστορία από το διάσημο «γοβάκι» το οποίο τελικά ανέτρεψε την μοίρα. 

Διαθέσιμα Ομαδικά – Παιδικά εισιτήρια  (έως 12 ετών)

Κάθε παιδί αλλά και κάθε ενήλικας έστω και μια φορά στη ζωή του έχει ακούσει ή δει αυτή την ιστορία, ενώ το διάσημο «γοβάκι» αποτέλεσε συνώνυμο της καλής μοίρας και τύχης.

Ολόκληρη η παράσταση είναι σε μουσική Gioachino Rossini χρησιμοποιώντας αυτούσια μέρη του έργου του «Σταχτοπούτα» καθώς και άλλες δικές του διάσημες συνθέσεις. 

Πανέμορφα και πολύχρωμα κοστούμια έχουν σχεδιάσει η Elżbiety Wójtowicz-Gularowskiej και η Bożena Pędziwiatr μεταφέροντάς μας τον κόσμο του θεάτρου και δίνοντας ζωή στο γνωστό σε όλους παραμύθι. 

EXTRA!

Δείτε κάποια στιγμιότυπα από το έργο!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΜουσικήGioachino Rossini
ΧορογραφίαDariusz Brojek 
ΣκηνογραφίαKrzysztof Antkowiak 
Κοστούμια Elżbieta Wójtowicz- Gularowska, Bożena Pędziwiatr 
Nikoleta Giankaki Ελλάδα 
Georgi Andrejczenko Λευκορωσία
Marta Yıldız Πολωνία  
Maxim Berko Λευκορωσία 
Ewelina Keller Πολωνία 
Zuzanna RutaΠολωνία 
Małgorzata NabrzeskaΠολωνία 
Anna SzklenerΠολωνία
Michał Kępka Πολωνία 
Filip Świeczkowski Πολωνία

ΤΙΜΕΣ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμές εισιτηρίων: από 12€

Αγόρασε εισιτήριο!